Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

L’onze de setembre de 2024

L’onze de setembre de 2024

Avui, lā€™Onze de setembre de 2024 sumem ja 310 diades de Catalunya. Si, tot va comenƧar lā€™onze de setembre de 1714, l’inici de la pĆØrdua de les llibertats i drets nacionals dels catalans, quan les tropes borbĆ²niques de l’exĆØrcit castellĆ  de Felip V van ocupar la ciutat de Barcelona.

Els qui van viure aquell moment histĆ²ric en van aconseguir transmetre a les generacions segĆ¼ents la importĆ ncia i la significaciĆ³. Al llarg dels anys, es va passar de la memĆ²ria personal (la dels qui visqueren els fets) a unes formes de memĆ²ria colĀ·lectiva que volien assegurar-ne la transmissiĆ³ al conjunt social. D`aleshores enƧƠ, la celebraciĆ³ s`ha mantingut i expandit malgrat totes les adversitats histĆ²riques que s`han sofert.

Les institucions polĆ­tiques autĆ²ctones, en els relativament breus perĆ­odes histĆ²rics que n`hi ha hagut, s`han afegit a la commemoraciĆ³. PerĆ² n`ha estat la societat civil la protagonista de debĆ², la que l`ha sostingut en els moments mĆ©s difĆ­cils i la que ha estat capaƧ de renovar-la i orientar-la fins a l`actualitat.

Avui 310 anys desprĆ©s, la repressiĆ³ nacional, cultural i lingĆ¼Ć­stica contra els PaĆÆsos Catalans la segueixen exercint, sota diferents formes perĆ² amb els mateixos objectius.

CATAC CTS us desitja FeliƧ Diada