Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Res més lluny de la realitat…. MVOP

Res més lluny de la realitat…. MVOP

Posted By: Berta L’ICS no deixa de sorprendre’ns ni quan s’acaba d’encetar el que per molta gent és un mes clàssic de vacances…

A CATAC-CTS ens agrada constatar que hi ha gent activa, que lluita pels seus drets i que es mou. Un grup d’infermeres i TCAIS de les que van aconseguir plaça en l’anomenada REPESCO el novembre del 2023, van dirigir una carta a la Direcció de l’ICS reclamant per poder resoldre la seva situació de destinació provisional.

I la Direcció de RRHH de l’ICS, ens regala als membres de la Mesa Sectorial amb un fragment de la resposta que els dona a aquest grup de treballadores on s’afirma que el consens està proper i que tot plegat serà més espectacular que els llums de Nadal de Vigo!

Res més lluny de la realitat… Aquest consens no hi és, ni se l’espera. I més cada cop que es van ensenyant les cartes i aquestes cada cop els són més favorables als seus interessos: “continuïtat assistencial”. No volen facilitar a la gent que es traslladi, i encara més, dificultar que la gent ho faci de l’hospital a primària. Per si faltava cap detall, continuen deixant en ple desempara totes les persones amb places d’oposició P2018 (lliurades amb quatre anys d’endarreriment) i anteriors pendents de trasllat, sense ni donar-les veu ni vot i de fet condemnant-les a ser les últimes en l’accés a llocs de trasllat, tot i els greuges ja patits fins avui. L’exagerat número de “No Admeses/ Excloses” al llistat d’inscrits a la MVOP 2023, dona fe clarament de l’escandalosa dimensió de l’atzucac generat.

La seva darrera proposta pretenia mantenir la continuïtat assistencial fins i tot als concursants que assolirien la plaça en la fase 3. Si això és així, quines places s’oferiran realment a la mobilitat (MVOP)? Segons les darreres informacions que ens van donar, cal concloure la fase 3 abans del 31 de desembre d’enguany.

Estem, doncs, davant d’una maniobra de distracció amb la publicació dels llistats provisionals de MVOP aquest juliol? Llistats en els quals la gent que han fet aquesta carta, han sortit exclosos per no tenir plaça en el moment del tancament del període d’inscripció. Van poder prendre possessió a partir de l’1 de novembre del 2023 i el període d’inscripció a la MVOP s’acabava tot just el dia abans… quina casualitat!!! A la carta els parlen del fet que durant el setembre es resoldrà tot, però curiosament, a l’octubre s’inicia un nou període d’inscripció… al qual, normativament, només podrà accedir qui compleixi almenys un any amb propietat de plaça.

Darrera d’aquesta gran maniobra de distracció hi ha l’ocultació del gran nombre de places que s’han generat des del setembre del 2020 i no s’han ofert a la mobilitat voluntària. Només parlem de números, però la part social desconeixem on són realment les places que s’ofereixen. “No podem permetre que se’ns buidin els hospitals”, diuen mentre treballen més per amagar les places que per a millorar les condicions de les treballadores dels hospitals.

CATAC-CTS vam ser l’únic sindicat que vam apostar pel concurs de mèrits, i Europa ha forçat a fer el que ni l’Estat ni la Generalitat tenien voluntat de fer. Quan CATAC-CTS parlàvem de la consolidació de les persones que feia molt temps que estaven eventuals, l’ICS i els seus guardaespatlles sindicals de sempre ens responien amb la consolidació de les places. Ara volen que la gent no es mogui encara que hi hagi pel mig un concurs oposició.

CATAC-CTS convidem a aquest grup de treballadores a tractar les seves incerteses i inquietuds. No n’hi ha per menys! I restem a la seva disposició per a informar-les dels avenços que es produeixin a la Mesa Sectorial.

No entenem què pot haver portat a la Direcció de Persones de l’ICS a compartir amb nosaltres una part de la resposta i no fer-ho de la carta que l’ha originat. Encara menys entenem el fet de voler vendre aquest optimisme. Aquesta qüestió no fa més que adobar la nostra denúncia que aquesta Mesa ha deixat de tenir el paper de negociació i que aquest s’ha traslladat a altres edificis insignes de Barcelona.

CATAC-CTS continuarem lluitant a la Mesa Sectorial per tots els treballadors.