Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Twitter Instagram Youtube Facebook eMail WhathsApp Telegram Delegats

Escrits

Plou sobre mullat

Plou sobre mullat

Posted By: BertaĀ  Ā Us enviem aquest cartell perquĆØ el pengeu a tots els espais possibles dels vostres centres, perquĆØ els usuaris s’assabentin que plou sobre mullat o per a ser mĆ©s exactes haurĆ­em de canviar aquesta expressiĆ³ per la de l’ICS, a instĆ ncies de la conselleria de Salut, retalla sobre retallat.
I Ć©s que no fer substitucions durant l’ĆØpoca de vacances (ĆØpoca en quĆØ com bĆ© sabem la poblaciĆ³ no emmalalteix ni acut alsĀ CAPsĀ ni als hospitals mode ironĆ­a on) del personal mĆØdic i d’infermeria Ć©s una constant que es repeteix any darrere any. Per quĆØ llavors Ć©s tan escandalĆ³s aquest anunci de l’ICS? PerquĆØ si bĆ© l’excusa que no hi havia metges ni infermeres per a poder cobrir les vacants per baixes i vacances era recurrent durant tots aquests anys ara aquest anunci fa extensiva la retallada a la resta de categories laborals on sĆ­ que hi havia borsa de substituciĆ³.
Aquest fet repercuteix negativament tant en l’usuari com per als mateixos professionals que veuen com, el suposat meravellĆ³s 3r Acord, no era res mĆ©s que empitjorar les condicions laborals del personal a costa de fer unes minses millores retributives (que a mĆ©s han estat desiguals i classistes) tal com vam avisar des de CATAC-CTS.
I Ć©s que des del principi vam veure que la voluntat negociadora de l’ICS, amb la connivĆØncia dels sindicats signants (CCOO, UGT,Ā SATSEĀ i MC), no passava per unes millores en aquestes condicions mĆ©s enllĆ  de reduir la jornada anual en unes poques hores sinĆ³ que ho centraven quasi exclusivament a fer pujades salarials (a algunes categories laborals aquesta pujada no arriba ni als 18 ā‚¬ bruts mensuals), ja que el seu objectiu, el que van aconseguir, era la desitjada foto al costat dels sindicats per a dir que havien signat un bon acord.
A nosaltres, perĆ² no ens van enganyar i vam convocar una sĆØrie de mobilitzacions i vagues que tant la conselleria com l’ICS com els sindicats signants van menysprear. Ara no entenem com aquests sindicats posen el crit al cel per unes conseqĆ¼ĆØncies que des de CATAC-CTSĀ veiem a venir.
Finalment, tal com temĆ­em, el pes de les millores retributives (repetim desiguals, classistes i insuficients) ha caigut sobre l’esquena de les persones que treballem a l’empresa que haurem d’assumir la sobrecĆ rrega laboral d’aquestĀ merdAcord. I encara bo que grĆ cies als doblatges i les hores extres que ens obligaran a fer per a cobrir els dispositius no tindrem temps a gastar-nos el salari, siĀ benĀ mirat tot sĆ³n beneficis… Per a l’ICS Ć©s clar.
I tot aixĆ² mentre veiem com l’empresa nega retallades i parla d’ajustaments pressupostaris, ja que a parer seuĀ treballadoresĀ i usuaris de la sanitat som idiotes o com a mĆ­nim els ho semblem.

ConcentraciĆ³ 20-6-24

Hemeroteca