Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Tancament total de totes les activitats no essencials! Les nostres vides valen mƩs que els seus beneficis

Tancament total de totes les activitats no essencials! Les nostres vides valen mƩs que els seus beneficis

Animem a les persones treballadores a denunciar la manca de seguretat en el treball, a organitzar-se i lluitar per un #PladeXocSocial al servei de les majories. El sistema sanitari estĆ  colĀ·lapsat, no disposa de suficients EPIs. No podem confiar en un govern de lā€™estat que ha demostrat la seva inoperĆ ncia centralitzant compres i decisions, amb un 155 encobert a tot l'estat, que ha endarrerit processos d'aprovisionament de material ja emparaulats, que nā€™ha impossibilitat d'altres, que ha requisat material i que, expressament i per decret, va impedir cap altra acciĆ³ a cap altra administraciĆ³ o empresa…

Continua llegint
NecropolĆ­tica, la sobirania sobre la vida i la mort

NecropolĆ­tica, la sobirania sobre la vida i la mort

Pel filĆ²sof camerunĆØs Achille Mbembe el sistema capitalista actual, que ell anomena 'necroliberalisme', es basa en la distribuciĆ³ desigual de l'oportunitat de viure i de morir, seguint criteris estrictament econĆ²mics. El colonialisme ja no vol conquerir territoris ni sotmetre poblacions, sinĆ³ obtenir beneficis immediats i recursos estratĆØgics. Han arribat a lā€™extrem de discutir codis ĆØtics per decidir qui tĆ© mĆ©s dret de respirador, si un vell o un jove. Per contra, no fan un codi ĆØtic per castigar, jutjar i inhabilitar per sempre els responsables de la precarietat sanitĆ ria. Precisament una de les premisses del sistema necroliberal Ć©s el desmantellament de la sanitat pĆŗblica en benefici de la privada. Els morts sĆ³n el sacrifici que cal oferir al sistema perquĆØ continuĆÆ funcionant.

Continua llegint
El colĀ·lapse que no va ser?

El colĀ·lapse que no va ser?

El model que van proposar Arenas, Granell, GĆ³mez, MitjĆ  i companyia va fer prediccions mĆ©s que raonables, que donaven pistes del que estava a punt de passar i que va acabar passant a les UCI de lā€™estat espanyol. Les raons per desacreditar aquest model sĆ³n clarament polĆ­tiques. Per prediccions desastroses sobre aquest tema potser valdria mĆ©s investigar la predicciĆ³ de Fernando SimĆ³n qui, el 31 de gener, va profetitzar que ā€œEspaƱa no va a tener, como mucho, mĆ”s allĆ” de algĆŗn caso diagnosticadoā€.

Continua llegint
John Ralston Saul: ā€˜El sistema ha fallat i aixĆ² nā€™hauria de ser el finalā€™

John Ralston Saul: ā€˜El sistema ha fallat i aixĆ² nā€™hauria de ser el finalā€™

El 2004 va escriure El colĀ·lapse del mundialisme. La mundialitzaciĆ³, lā€™eficiĆØncia, la gestiĆ³, sĆ³n formes de pensament exclusives. Ara Ć©s el moment en quĆØ hem de reinventar quĆØ significa lā€™economia. Aquest Ć©s potser el moment que realment despertarem i direm que tot el deute que hem acumulat imprimint diners el farem desaparĆØixer. Necessitem un impuls enorme dels individus en la vida polĆ­tica amb una visiĆ³ diferent de quĆØ Ć©s la responsabilitat. El moviment cooperativista descentralitza el poder econĆ²mic.

Continua llegint

Passi per caixa

Paguem massa per un servei funerari? De la UniĆ³ Europea, som els que mĆ©s paguem per la mort. Per quĆØ? A Catalunya hi ha seixanta-dues empreses funerĆ ries, la majoria negocis familiars, perĆ² hi ha dues empreses, amb beneficis nets anuals de mĆ©s de 100 milions d'euros, que s'estarien repartint el sector, comprant petites funerĆ ries i construint tanatoris. El govern espanyol va apujar l'IVA dels serveis funeraris del 8 al 21% el 2012, una decisiĆ³ que ha encarit en uns 500 euros de mitjana la factura de l'enterrament o la incineraciĆ³…

Continua llegint
Lā€™error principal ha estat el retard en lā€™actuaciĆ³. AixĆ² va dā€™hores o de dies

Lā€™error principal ha estat el retard en lā€™actuaciĆ³. AixĆ² va dā€™hores o de dies

El model que hem desenvolupat Ć©s molt fiable i precĆ­s, per aixĆ² les autoritats ara li presten molta atenciĆ³. El Govern de la Generalitat ens va trucar i es va posar les piles. I el Govern espanyol ho va fer una setmana i mitja desprĆ©s. Sā€™ha de conscienciar la gent que no tornarem aviat a la normalitat, ni molt menys. Tindrem un estiu que no hem tingut mai, sense turisme i sense poder fer les festes a les quals estem acostumats. No es pot sortir dient que les mascaretes no serveixen, Ć©s una negligĆØncia. SĆ³n absolutament necessĆ ries! HaurĆ­em de tenir un observatori epidemiolĆ²gic de primera magnitud.

Continua llegint